Numele de domeniu
Fiecare site se identifica unic pe Internet prin numele de domeniu. Acesta trebuie sa fie cat mai reprezentativ pentru afacerea dvs si sa nu fie deja ocupat. In functie de tipul afacerii, vom alege impreuna cu dvs un nume cat mai sugestiv de tip .ro, .com, .biz, .net, .gov sau .org.
E preferabil de inregistrat acest nume la firma care face si hosting-ul, pentru o reducere de pret. De obicei, costul este de 50 USD si se plateste la 2 ani.
Hosting-ul
Orice site trebuie incarcat pe un server pentru a fi facut public. Vom alege impreuna hosting-ul (gazduirea) in functie de tehnologia aleasa pentru proiectarea site-ului, traficul prognozat al vizitelor, usurinta in administrare si pretul de cost. Gazduirea costa intre 5 si 20 USD lunar si se plateste in avans pe minim un an. Dupa realizarea site-ului, noi il vom posta gratuit pe serverul de hosting.
Optimizarea si promovarea
Un site, oricat de bine construit, este inutil daca nu poate fi regasit. 350 de milioane de persoane, reprezentand peste 95% din utilizatorii Internet, interogheaza zilnic motoarele de cautare pentru a descoperi noi afaceri. Optimizarea presupune completarea unei portiuni din site cu cuvinte cheie dupa care site-ul va fi indexat de motoare de cautare si roboti, iar promovarea inseamna inscrierea manuala sau automata a site-ului la cat mai multe motoare si directoare specializate.
DESIGN SI REDESIGN WEB
Desi este un cuvant des uzitat astazi, design-ul web nu trebuie confundat cu programarea sau grafica. Este o activitate complexa prin care se realizeaza deziderate care tin de tehnologie, arta vizuala si sociologie cirumscrise unei afaceri sau activitati sociale. De la site-urile de prezentare pana la magazinele virtuale, portaluri sau aplicatii web complexe, designer-ul este persoana care stabileste si realizeaza urmatoarele:
  • In functie de complexitatea, target-ul site-ului si bugetul clientului, determina tehnologia de dezvoltare a acestuia ca fiind client-side, server-side sau combinata. Stabileste functiile care trebuiesc implementate, ierarhia utilizatorilor, mecanismele de acces la informatia de pe site
  • Concepe interfata grafica in concordanta cu identitatea firmei, urmareste intuitivitatea si consistenta navigatiei principale si secundare, consistenta elementelor grafice si reutilizarea lor, independenta de browser-ul, monitorul si sistemul de operare si programele (plug-in) client si renderizarea corecta a imaginilor in browser
  • Tine cont de experienta si expectanta utilizatorilor in realizarea site-ului, de numarul maxim de 3 click-uri prin care utilizatorul trebuie sa ajunga la informatia dorita, implementeaza mecanisme de atragere a utilizatorilor si de fidelizare a acestora fata de brand-ul firmei.
  • Optimizeaza site-ul pentru a fi regasit de motoarele de cautare si il inscrie la acestea. Implementeaza functii de afiliere si schimb de bannere, eventual de contorizare a click-urilor pe acestea
  • Respecta "conventiile familiare" pentru orice site, iar pentru portaluri si site-uri mari concepe sisteme de navigare ghidata si functii de comunitati virtuale
  • Urmareste performantele site-ului si realizarea dezideratelor pentru care a fost construit prin implementarea de mecanisme de contorizare a accesului si evidentierea paginilor cel mai des vizitate
Punctul de plecare in construirea oricarui site este identitatea corporativa si o buna intelegere a valorilor firmei si a strategiei de publicitate promovata de aceasta. Urmarim implementarea de mecanisme pentru a proteja dreptul la proprietate intelectuala in sensul ca anumite pagini sau imagini vor fi protejate la copiere si se va descrie explicit "copyright"-ul. Vom lucra impreuna pentru o cat mai buna personalizare si evidentiere a site-ului in raport cu cele ale competitorilor si va vom pune la dispozitie functii cu care puteti sa apreciati singuri ce proportie din noua clientela a dvs este aportul site-ului.
Oferta noastra este adresata atat celor care doresc sa-si construiasca o "prezenta" web, cat si celor care doresc sa-si modifice partial sau total site-urile. Este evident ca beneficiarii unor site-uri complexe care ruleaza de ani de zile vor sa-si pastreze bazele de date, adaugandu-le eventual functii noi.
Organizam deasemenea, la cererea clientilor, campanii publicitare prin interemediul "newsletter"-elor, schimbului de "banner"-e si "link"-uri sau prin intermediul programelor de afiliere. Implementam forumuri si comunitati virtuale pentru site-urile portal.
CromArt © 2005 Toate drepturile rezervate