Imagini "bitmap"
Reprezinta cel mai des intalnit format de imagine digitala, rezultat al camerelor si al scan-erelor. Imaginea consta intr-o matrice de pixeli, fiind memorate atat pozitia pixelilor cat si caracteristicile de culoare, luminozitate, contrast si saturatie. Formatele aferente acestui tip de imagine se deosebesc prin adancimea de culoare (numarul maxim de culori), compresia (spatiul ocupat) si transparenta straturilor.
Imagini vectoriale
Sunt imagini de tip "forma" sau "schita", deriva din folosirea functiilor matematice. Ocupa un spatiu foarte mic si se pot mari oricat de mult fara pierdere de rezolutie, fiindca se schimba doar parametrii functiilor matematice si nu numarul elementelor imaginii. Colorarea vectoriala este fie uniforma fie dupa reguli matematice (gradientala). Formatul vectorial trebuie renderizat (transformat in "bitmap") pentru a fi disponibil inafara programului care l-a creat.
PRELUCRARE DIGITALA A IMAGINILOR
Fotografia digitala este pe cale sa ia locul celei clasice in toate domeniile, in special datorita avantajelor legate de rezolutie (claritate, numarul de pixeli pe o suprafata), stocare si prelucrare facila in formate diverse. O imagine digitala este un fisier prelucrabil pe calculator, rezultat al fotografiilor clasice scanate, al documentelor scanate sau obtinut direct cu ajutorul camerei digitale.

Desi are in spate un intreg aparat matematic, procesarea digitala a imaginii se apropie din ce in ce mai mult de publicul larg prin intermediul unor produse software specializate, capabile sa transforme o persoana cu un "ochi bun", cunostinte si practica in domeniul prelucrarii digitale intr-un mini-artist. Cunoscand trend-ul crescator al optinunilor pentru "imaginea de concept", compusa si prelucrata astfel incat sa sugereze diferite idei, precum si necesitatea unei publicitati cu un aspect cat mai nou si atragator, venim in sprijinul clientilor cu urmatoarele procesari:
  • Retusari complexe: corectie de culori, ajustari de tonalitate, contrast si balanta de culori, indepartarea zgarieturilor si a "ochilor rosii", modificari geometrice
  • Optimizari de imagini pentru formatul tiparit si/sau web, comprimari, transformari de formate
  • Combinare de imagini, colaje
  • Vectorizarea imaginilor, transformarea imaginii "bitmap" in forma vectoriala
  • Colorarea fotografiilor alb-negru pentru imprimare sau mediul web
  • Efecte speciale
La comanda, cream "design de concept" in format "bitmap" sau vectorial, pentru o tema data.
CromArt © 2005 Toate drepturile rezervate